Cindy

Här är bilder (två bildspel) på Cindys ungar! Det är tre honor (en, den till vänster på första bilden, är till salu), alla tre är livliga och ljuvliga! 

Cindy, MeuAmor Anya Anabelle, har fått ungar den 14/4-21

Här kommer ett bildspel med Cindys ungar!

Tidigare: Cindy löpt varannan vecka sedan hon blev ungefär 8 månader. Så fort hon börjar löpa igen åker vi med henne på date i Lerum. När en hund ska paras brukar tiken åka till hanen vi två tillfällen, antingen två dagar efter varandra eller med en dag emellan. Katter däremot vill ha lite mer tid tillsammans, så det blir en långresa för att lämna henne och en vecka senare får vi hämta henne.

Uppdatering: Det blev en lång date! När Cindy började löpa lämnade vi henne hos hanen Mike, Xtaskia Putin on the Ritz, men hon slutade löpa och fick stanna borta i 3,5 veckor!

25/3-21. Nu är vi verkligen i väntans tider! Cindy har varit dräktig i 63 dagar, gått upp mer än 50% av sin kroppsvikt och jag tycker att ungarna måste komma ut nu, innan de blir för stora för sin lilla mamma!

1/4-21. Det blev en lång väntan! Dag 67 ( den 29/3 kom två ungar och dag 68 kom den tredje som behövde hjälp (i form av kejsarsnitt) att ta sig ut. En väldigt duktig veterinär på Rembackens veterinärklinik tog hand om Cindy. Cindy mådde så bra man kan göra efter ett kejsarsnitt. Såret läkte fint och hon verkade inte ha ont.

Nu börjar jag kunna slappna av. De första dygnen var det mycket passning-dygnet runt såklart. Den lilla ville inte äta, vid ett par tillfällen var jag ganska desperat. Matade med druvsocker för att pigga upp ungen två gånger, den tredje gången hade den hittat tutten medan jag fixade! Jag kan inte se om det är honor eller hanar, eller olika. Tycker de ser ganska lika ut alla tre. Lyckas inte heller färgbestämma dem…. Nåväl, det ger sig väl i sinom tid.

Uppdatering 11/4-21: Alla Cindys ungar är bruna honor. De går upp bra i vikt, den minsta (Gul) tripplade sin födelsevikt först, mellan (Orange) igår och den största (Grön) idag. De börjar kravla runt i boet allt mer och alla har öppnat ögonen. Efter 2,5 v är ungarna förstås helt bedårande! Bilder finns på Cindys sida!

Bilden visar ungarnas viktökning, hundratalssiffran är åldern i dagar (nästan 2 veckor syns).

Provparning-stamtavla längre ned

Cindy och ungarna 1/4-21. De väljer hela tiden samma tutte, den lilla ungen tar den största tutten på mitten, den gröna tar de mindre tuttarna längst fram och den oranga tar de bakre.
Diagrammet visar kattungarnas viktökning, hundratalsiffran anger vilken dag det är, vikt i gram.