Katteri

En burmaflicka blev kvar hos oss så nu har vi en burmahög! Burmakatter vill gärna ligga tillsammans! På bilderna nedan syns burmillorna.

Burmillakullen visade sig ha svårbestämda färger, eller rättare sagt så stämde inte färgerna med genetikens lagar. Det behövdes DNA-test på mamma Samana’s färger och pappans färger behövde omregistreras så det tog lång tid innan ungarna kunder registreras.

Lite historik om MaGommels katteri.

Vår första burmakatt köpte vi 1987. Det var en brunsköldpaddsfärgad burmaflicka som hette Riddarfjärdens Aurora. Hon var vår bäbis och en riktig dam.

Aurora fick fyra ungar och vi behöll en, Apollon eller Hugo som han kallades. Hugo var en alldeles fantastisk katt som gillade att kramas. Målet med katteriet är att föda upp lika underbara katter som Hugo.

Vi hade förmånen att få ha Hugo i 19 år. När han var en äldre kattherre skaffade vi en ny burmaflicka, Belicia. Hon var exteriört fin men var inte riktigt den katt vi ville avla på. Många år gick innan det äntligen var dags att skaffa en ny burmatjej. Tyvärr gick det inte att få tag på någon burma då, men vi hittade en burmillaflicka istället. Kort därefter hittade vi en burma.

Vår burmaflicka, Cindy, eller MeuAmors Anya Anabelle, är brun och mycket livlig. Burmakatter saknar underpäls och pälsen är sammetslen, mjuk och slät. Burmor sover helst under täcket i sina människors säng. En burma ska kännas tyngre än man förväntar sig. Cindy rör sig i alla nivåer i rummen, i den dagliga motionsrundan ingår att gå balansgång på gardinstången i köket och att klättra på fågelburens väggar.

Cindy fick tre fina bruna döttrar i sin första kull (2021).

Cindy

Miss Worlds Samána är en väldigt rar burmillafröken.  Rasen burmilla uppkom genom korsning mellan chinchillaperser och burma. Av perserna har rasen stora ögon och pälsfärgen, som är ”nästan vit”. Av burman den korta pälsen och ansiktsformen. Samana är en fin kattdam, även kallad familjens prinsessa, som gärna sover på huvudkudden. Hon är duktig på att berätta för husse när det är dags för mat och hon hjälper matte att äta upp frukostyoghurten.

Samana fick ungarna Charlie, Calvin och Celine den 14/4-21. Samana väntar sin andra kull i mitten av april 2022. 

Samana

 

Utöver raskatterna har vi också Baby (även kallad Rödkatt eller Sally) och hennes dotter Melody.

 

  Baby och Nicki

 

 

 

 

 

 

 

 

Melody (den långhåriga katten) är väldigt förtjust i att följa med på hundpromenaderna. Hon går ungefär 15 m bakom hundarna och säger till om hon halkar efter.

Melody, Cindy och Samana

     

 

Diplomerad uppfödare 2021