Samana har fått ungar!

Samana, vår burmilladam, gick inte alls upp i vikt så mycket. Jag trodde hon hade en unge i magen, men önskade att det skulle vara två, för det är nog mycket roligare att ha ett kullsyskon om man är kattunge. Mot slutet av dräktigheten kunde vi känna sparkar som definitivt kom från två ungar. Dräktighetsdag 63 kom och passerade, även dag 64 och 65 kom och gick. Dag 66 var Samana orolig när jag kom hem (det fanns jourhavande döttrar hemma).

Samana och jag boade in oss i vårt rum. Varken Samana eller jag kunde sova mycket den natten, men inga ungar kom. Dag 67 fortsatte på samma sätt. När klockan var 14 ringde jag veterinären, som tyckte att man borde kolla på katten, men de hade inte tid. Ringde djursjukhuset, de sa samma sak förutom att vi kunde komma dit. Vill inte dit, har inte så positiva upplevelser därifrån, men det var inte så mycket att välja på tyckte jag. Vi skulle vara där om en timme. Medan jag ”packade” fick Samana äntligen värkar….

……fortsättning följer på Samanas sida!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *